Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

ΟΞΑΛΙΚΟ ΟΞΥ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Oxalic Acid Content of Selected Vegetables


































This table was originally published in Agriculture Handbook No. 8-11, Vegetables and Vegetable Products, 1984.
















Vegetable Oxalic acid






(g/100 g)






Amaranth 1.09






Asparagus (σπαράγγι)
0.13






Beans(φασολια), snap 0.36






Beet leaves(παντζαρια φύλλα) 0.61






Broccoli(μπρόκολλο) 0.19






Brussels sprouts 0.36






Cabbage(λαχανο) 0.10






Carrot(καρρότο) 0.50






Cassava 1.26






Cauliflower 0.15






Celery 0.19






Chicory 0.21






Chives 1.48






Collards 0.45






Coriander 0.01






Corn, sweet(καλαμπόκι γλυκό) 0.01






Cucumbers 0.02






Eggplant(μελιτζάνα) 0.19






Endive 0.11






Garlic(σκόρδο0 0.36






Kale 0.02






Lettuce 0.33






Okra 0.05






Onion(κρεμμύδι) 0.05






Parsley 1.70






Parsnip 0.04






Pea 0.05






Pepper(πιπεριά) 0.04






Potato(πατάτα) 0.05






Purslane 1.31






Radish 0.48






Rutabaga 0.03






Spinach(σπανάκι) 0.97






Squash 0.02






Sweet potato 0.24






Tomato(τομάτα) 0.05






Turnip 0.21






Turnip greens 0.05






Watercress 0.31






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πώς το είπες? ΝΑΙ, αυτό που σκέφτηκες! Γιατί δεν το γράφεις?