Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937275481 Πρόεδρος Κοντόπουλος Αλέξανδρος, 6977 027612 Γιαλαμπούκης Γιώργος- Επίτιμος Πρόεδρος E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr,beeclubpellas@gmail.com - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentaries



Μακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD





Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Σάββατο 30 Μαΐου 2015

ΚΡΙΜΑ...ΤΕΤΟΙΑ ΣΙΩΠΗ..

  Μου προξενεί αλγεινή εντύπωση και πικρία η σχεδόν...παντελή απουσία συμβολικής αναφοράς , 
  • στα λαλίστατα κατά  τα άλλα μελισσοκομικά blogs μικρού ή ''μεγάλου'' βεληνεκούς,
  • από τους λαλίστατους κατά τα άλλα ''μελισσοκόμους του διαδικτύου'', τους γνωρίζοντας τα πάντα στον χώρο της μελισσοκομίας,
  • τους λαλίστατους  ''καθηγητές και δασκάλους'' που οργώνουν όλη την Αττική και υπόλοιπη Ελλάδα για να μεταλαμπαδεύσουν τις ''ολιγόμηνες-ολιγοετής'' γνώσεις τους ,πάνω στο Α-Ω της μελισσοκομίας, στους αδαείς και άδολους νέους μελισσοκόμους.
της είδησης του θανάτου του συναδέλφου μελισσοκόμου Θανάση Μπίκου.

Σαν να ήταν κάποιος ο οποίος δεν έγραψε ιστορία στον χώρο μας, κάποιος ο οποίος έλαμψε δια της απουσίας του.

 Δυστυχώς ο χώρος μας είχε και έχει ''αστέρια'' τα οποία λάμπουν δια της απουσίας τους και κάποια ''αστεράκια'' τα οποία αυτοπροβάλλονται από την πρόσκαιρη θέση τους, νομίζοντας ότι η πολλή έκθεση θα τους ανεβάσει στην εκτίμηση των μελισσοκόμων αλλά πλανώνται οικτρά.

 Γιατί αυτός τουλάχιστον ΕΓΡΑΨΕ και πολλά βιβλία μάλιστα, βιβλία σημείο αναφοράς στον χώρο,άπειρα άρθρα και σκίτσα στα μελισσοκομικά περιοδικά.
 Αυτός πραγματικά ΕΓΡΑΨΕ ιστορία, όπως έγραψαν ιστορία τα ''ιερά τέρατα'' των προηγούμενων δεκαετιών(Νικολαΐδης, Τοπαλίδης, Τριβιζάς, Δερματόπουλος, κλπ).

 Δεν είναι τυχαίο που φτάσαμε σαν χώρα στο σημείο Μηδέν, αυτό αφορά και εμάς τους ιδίους σε μικρό ή μεγάλο βαθμό, σαν μελισσοκόμοι, σαν απλοί άνθρωποι.

  Κυριαρχεί η μετριότητα και η αυτοπροβολή, αντί η μετριοφροσύνη και  η πολλή δουλειά.

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

''ΕΦΥΓΕ'' ΕΝΑΣ ΑΚΟΥΡΑΣΤΟΣ...ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ...ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ



Ο Θανάσης ο Μπίκος δεν ζει πια ανάμεσά μας
Όταν επέστρεψα στην Αθήνα το 1990, από τη Θεσσαλονίκη, σε ένα εχθρικό περιβάλλον, με τη "στάμπα" της "εκ Θεσσαλονίκης", "των άλλων...", ο Θανάσης ήταν το μόνο φιλικό πρόσωπο που γνώρισα. Το ίδιο ίσχυε επί 25 χρόνια.
Ξέρω ότι δεν του άρεσε να μιλούν γι' αυτόν, να τον παινεύουν. Του ζητώ εκ των προτέρων συγνώμη για την υπέρβαση που κάνω, αλλά παίρνω αυτό το κρίμα, ξέρω ότι θα με συγχωρήσει.
Ο Θανάσης αγάπησε απόλυτα τη μέλισσα και την μελισσοκομία. την υπηρέτησε και τον καθόρισε.
Άνθρωπος με ΟΡΑΜΑ, ΠΑΘΟΣ, ΘΕΣΗ  και ΑΠΟΨΗ
 ΟΡΑΜΑ του, ο μελισσοκόμος να πάρει τη δουλειά του στα χέρια του. Να συνεργαστεί, να διεκδικήσει, να καθορίσει ο ίδιος την πορεία του κλάδου. Να σταματήσει να είναι ραγιάς, οχαδερφικός, ημιμαθής, εξυπηρετικός συμφερόντων άλλων.
ΟΠΛΑ του, ο σεβασμός και η συνεχής αναζήτηση της γνώσης και της ιστορίας, ο χειμαρρώδης λόγος του, το οξύ χιούμορ του, η φαντασία του, η αμεσότητά του στην προσέγγιση ανθρώπων και καταστάσεων.
ΟΠΛΑ του, που μας κληροδότησε, τα βιβλία του, τα σκίτσα του, οι ιστορικές καταγραφές, το Μουσείο Μελισσοκομίας, και τόσα άλλα μικρά και μεγάλα, που δεν χωρούν ακριβώς σε λέξεις.
"Αδυναμία" του, η έλλειψη ανοχής, η "αλλεργία" του απέναντι στους, κατά καιρούς, ηγεμονίσκους, τους εγωπαθείς, ημιμαθείς και μικρόνοες, στους καρεκλοκένταυρους, τους σπεκουλαδόρους, τους "χειροκροτητές".
Πολεμήθηκε σκληρά γι' αυτό, πληγώθηκε. Ε! και;... (όπως συχνά λέγαμε). Το έργο σου, την αγάπη και τον σεβασμό των ανθρώπων, την ψυχή σου, Κανείς, δεν μπορεί να τα πάρει.
Δεν είναι αποχαιρετισμός αυτός. δεν μπορείς να αποχαιρετίσεις ένα κομμάτι του "είναι" σου, αισθήματα και σκέψεις, εικόνες, που καθόρισαν αυτό που είσαι.
Έχουν τη θέση τους μέσα σου, τα "φέρεις" και τα κοινωνείς στους νέους, στη ψυχή και στο μυαλό, μελισσοκόμους και όχι μόνο.
Αυτό θα συνεχίσεις να κάνεις  και τώρα και για όσο....
"Κάλλιο φυτρώστε αγριαγκαθιές
και κάλλιο ουρλιάξτε λύκοι,
κάλλιο φουσκώστε πόταμοι
και κάλιο ανοίχτε τάφοι
Παρά σε πύργους άρχοντας
και στους ναούς το Ψέμα" (Κ. Παλαμάς)
                                                                                        Σοφία Γούναρη
                                                                 συνοδοιπόρος και προπαντός και πάντα φίλη

 
 https://sinemakis.files.wordpress.com/2012/10/oust_merkel_-2.jpg

 

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...Η ΜΕΛΙΣΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ API AIR ....ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!

Μετά την πρώτη αναφορά μου το 2011, περάσαν 4 χρόνια(κάλλιο αργά παρά ποτέ!!) για την πρώτη εφαρμογή της μορφής μελισσοθεραπείας μέσω συστήματος API AIR στην Ελλάδα.

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στην οικογένεια Ι. Μπατσή για την εφαρμογή τους στην Ελλάδα.


https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=820985067978154&id=246021075474559

Ο χρήστης Batsis Apiculture πρόσθεσε 3 νέες φωτογραφίες.
ΧΘΕΣ 23 ΜΑΐΟΥ 2015 ΣΤΙΣ ΚΑΙΝΟΎΡΓΙΕΣ ΜΑΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΈΝΑΝΤΙ ΑΠΌ ΤΟ BEE HOUSE.
ΠΡΌΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΈΝΑΝ ΧΏΡΟ ΣΤΕΓΑΣΜΕΝΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟ ΌΠΟΥ ΈΧΟΥΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΊ ΤΈΣΣΕΡΙΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΜΕ QUEENS BUCKFAST.
ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΊΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΕΡΓΙΑΚΏΝ ΝΟΣΗΜΆΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΏΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΉ ΠΑΤΈΝΤΑ ΤΟΥ APIAER Hans Musch.
Προσωρινά μόνο από το προσωπικό και την μελισσοκομική οικογένεια Batsis.
ΟΙ ΜΈΛΙΣΣΕΣ ΑΚΌΜΗ ΑΝΑΠΤΎΣΣΟΝΤΑΙ.
YESTERDAY 23 MAY 2015 ON NEW OUR FACILITIES opposite BEE HOUSE.
This is a place SHELTERED Modern air-conditioned WHERE placed FOUR COLONIES WITH QUEENS BUCKFAST.
They used to treat respiratory AND ALERGIES human diseases with the technical patent of APIAERHans Musch.
only temporarily by staff and family beekeeping Batsis.
THE BEES still developing.

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

ΤΡΥΓΟΣ ΣΕ ΚΥΨΕΛΕΣ DADANT ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ- ΜΕ ΜΙΣΑ ΠΑΤΩΜΑΤΑ!!

 Τρύγος σε μισά πατώματα(9 πλαισίων) στην Ιταλία με μέλι ακακίας!!

Έχουμε τέτοιο τρύγο στην Ελλάδα.... τόσο νωρίς?

 Ίσως ο Nik  Arva?

















Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Ξεκίνησε το παλιούρι!!! Επιτέλους...

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ : Rhamnaceae ΠΑΛΙΟΥΡΙ Paliurus spina-christi Mill.
Πολύ αγκαθωτός, πυκνόκλαδος, όρθιος θάμνος (μέχρι 5), με ευλύγιστους, όχι ευθείς, τριχωτούς κλαδίσκους. Τα ωοειδή, λεπτά πριονωτά ή λειόχειλα φύλλα (2-4 εκ.) σε δύο σπείρες. Τα κίτρινα, μικρά άνθη σε βότρεις. Ο καρπός χαρακτηριστικός, ξηρός, κιτρινέρυθρος, 3σπερμος, περιβάλλεται από κυματοειδές πτερύγιο. Είδος της θερμότερης περιοχής των φυλλοβόλων πλατυφύλλων, απαντάται σε πυκνούς αδιαπέραστους θαμνώνες των θερμότερων και ξηρότερων περιοχών των παραμεσόγειων περιοχών(εκτός από τα νησιά) και της Βαλκανικής χερσονήσου


Μια πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη που αξίζει συγχαρητήρια 
Π. Χασιλίδης1, Ν. Γρηγοριάδης2, Δ. Τσαγκουρίδου1, Σ. Γρηγοριάδης31Δασαρχείο Έδεσσας , Διοικητήριο 5οςόροφος 58200 Έδεσσα,hasp68@gmail.com
2Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών, 57006 Βασιλικά Θεσσαλονίκης,