Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937 47 53 57,6977 027612E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentariesΜακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD

Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

Περιορισμό της χρήσης εντομοκτόνων που βλάπτουν τις μέλισσες ζητά η Κομισιόν

Στο στόχαστρο τα «νεονικοτινοειδή»

Σε μεγάλο μέρος του κόσμου οι μέλισσες έχουν μειωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια
Σε μεγάλο μέρος του κόσμου οι μέλισσες έχουν μειωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )Βρυξέλλες
Η χρήση τριών εντομοκτόνων που βασίζονται στη νικοτίνη πρέπει να περιοριστεί στη γεωργία προκειμένου να προστατευτούν οι πληθυσμοί μελισσών που απειλούνται με κατάρρευση, συνέστησε στις χώρες-μέλη της ΕΕ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τα τελευταία χρόνια, οι μέλισσες έχουν μειωθεί μυστηριωδώς στην Ευρώπη και την Αμερική και, παρόλο που το φαινόμενο παραμένει δυσεξήγητο, οι εντομολόγοι υποψιάζονται ότι οφείλεται σε έναν συνδυασμό ασθενειών και έκθεσης σε υπολείμματα εντομοκτόνων.

Διαβάστε ακόμα:

Η Κομισιόν απηύθυνε την έκκληση, και εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει τα συγκεκριμένα εντομοκτόνα αργότερα φέτος, έπειτα από γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA) σύμφωνα με την οποία τα «νεονικοτινοειδή» εντομοκτόνα εγκυμονούν «οξύ» κίνδυνο για τις μέλισσες.

Οι χώρες-μέλη καλούνται τώρα να αναστείλουν την χρήση αυτών των εντομοκτόνων στις καλλιέργειες ηλιοτρόπιου, ελαιοκράμβης, αραβόσιτου και στο βαμβακιού.

Ακόμα, τα τρία εντομοκτόνα -clothianidin, imidacloprid and thiametoxam- δεν θα πρέπει να ψεκάζονται σε σπόρους, ζητά η Επιτροπή.

«Ελπίζουμε ότι η ρύθμιση αυτή θα μπορέσει να υιοθετηθεί πριν από το Μάρτιο»
δήλωσε ο Φρεντερίκ Βενσάν, εκπρόσωπος της Επιτροπής για θέματα Υγείας. Πρόσθεσε ότι η Επιτροπή θα ήθελε να ισχύσει επίσημα το μέτρο το αργότερο από την 1η Ιουλίου.

Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε πάντως ότι θα υπάρξει μια εξαίρεση για τον σπόρο αραβοσίτου το 2013, για τον οποίο η Επιτροπή θα επιτρέψει την χρήση νεονικοτινοειδών εντομοκτόνων εκτός αν τα κράτη μέλη επιθυμούν να επιβάλουν περιορισμούς.

Απαγορεύσεις για τα εν λόγω εντομοκτόνα, τα οποία παράγονται από τη γερμανική Bayer και την ελβετική Syngenta, ισχύουν ήδη στη Γαλλία, τη Σλοβενία και τη Γερμανία.

Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013

ΜΑΓΕΥΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΟΥ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ !!!

  αναδημοσίευση από http://naxosbee.blogspot.gr

Μακάρι να είχα ένα τέτοιο μελισσοκομείο, στο νησί της Νάξου!!!, αλλά μια και το έχει ένας πολύ αδελφικός φίλος, είναι το ίδιο.
  Μέσα από την ενασχόληση μου με τον χώρο της μελισσοκομίας, μέσω των μπλογκς(ιστολογίων), είχα την τύχη και τιμή, να γνωρίσω πολλούς συναδέλφους από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο. Οι περισσότεροι απλοί και πρόσχαροι. Ένας από αυτούς είναι και ο Γιώργος Πολυκρέτης, ο οποίος με την τελειομανία που τον διακρίνει, κάνει θαύματα .
  Θαυμάστε τον!!!

Μετά  από μεγάλο διάστημα απουσίας, είπα να ταράξω τα ''νερά'', εαν μπορώ, με κάποιες φωτογραφίες από το πανεμορφο νησί της Νάξου και τα μελισσοκομεία μου σε διάφορες τοποθεσίες
.
Επιθεώρηση όχι με καπνιστήρι αλλά με ψεκαστηράκι με νερό!!

Το κουίζ της ημέρας: που οφείλεται η γενειάδα των μελισσών να καλύπτει αποκλειστικά μόνο το κίτρινο τρίγωνο, στην είσοδο της κυψέλης?

εξέδρα από λαμαρινάκι ανοξείδωτο με το μητρικό κάλυμμα από πλαστικό φιλμ


στιγμές βασιλοτροφίας...
ένα μόνο βασιλικό κελί από το οποίο βγήκε τέλεια βασίλισσα

άποψη από την Χώρα
Περιοχή από την οποία βγαινει το πιο ωραίο Θυμαρίσιο μέλι

Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2013

Συνάντηση ομάδας ταυτοποίησης Ελληνικού βασιλικού πολτού.

Συνάντηση ομάδας ταυτοποίησης Ελληνικού βασιλικού πολτού.
9 Φεβρουαρίου 26-01-13 στο κτήριο μελισσοκομίας  του αγροκτήματος ΑΠΘ
Και ώρα 1,30 μμ
Όσοι μελισσοκόμοι βασσιλοτροφοι ενδιαφέρονται για τ ην ταυτοποίηση μπορούν να παρευρεθούν στην συνάντηση
Περιοχές που υπάρχει ενδιαφέρον να ταυτοποιηθούν είναι :
 ΝΑΟΥΣΑ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ,ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ,ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΑΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ κ.α.
Η ταυτοποίηση αφορά τον ελληνικό βασιλικό πολτό
 και κατά προέκταση και του μελισσοκόμου που τον παράγει
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΤΗΛ.6978560000