Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937 47 53 57,6977 027612E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentariesΜακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD

Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012

Δέκα τεχνικές για την χειραγώγηση της κοινής γνώμης

Διαβάστε το παρακάτω κείμενο και  θα καταλάβετε  ότι τίποτα από όσα συμβαίνουν σήμερα δεν έγινε τυχαία. Και στις δέκα τεχνικές θα αναγνωρίσει κανείς τη δική του καθημερινότητα, τη δική του πραγματικότητα τα τελευταία χρόνια της ευημερίας μας.
Δικαίως συμπεραίνει κανείς ότι όλα εξελίχθηκαν όπως ακριβώς τα είχαν σχεδιάσει. Όλες οι τεχνικές εφαρμόστηκαν πάνω μας και σήμερα πια μπορούμε να πούμε ότι αποδειχθήκαμε τα ιδανικά πειραματόζωα!
1. Η τεχνική της διασκέδασης
Πρωταρχικό στοιχείο του κοινωνικού ελέγχου, η τεχνική της διασκέδασης συνίσταται στη στροφή της προσοχής του κοινού από τα σημαντικά προβλήματα και από τις μεταλλαγές που αποφασίστηκαν από τις πολιτικές και οικονομικές ελίτ, δι’ενός αδιάκοπου καταιγισμού διασκεδαστικών και ασήμαντων λεπτομερειών. Η τεχνική της διασκέδασης είναι επίσης απαραίτητη για να αποτραπεί το κοινό από το να ενδιαφερθεί για ουσιαστικές πληροφορίες στους τομείς της επιστήμης, της οικονομία, της ψυχολογίας, της νευροβιολογίας και της κυβερνητικής. «Κρατήστε αποπροσανατολισμένη την προσοχή του κοινού, μακριά από τα αληθινά κοινωνικά προβλήματα, αιχμαλωτισμένη σε θέματα χωρίς καμιά πραγματική σημασία. Κρατήστε το κοινό απασχολημένο, απασχολημένο, απασχολημένο, χωρίς χρόνο για να σκέφτεται· να επιστρέφει κανονικά στη φάρμα με τα άλλα ζώα». Απόσπασμα από το Όπλα με σιγαστήρα για ήσυχους πολέμους.
2. Η τεχνική της δημιουργίας προβλημάτων, και στη συνέχεια παροχής των λύσεων
Αυτή η τεχνική ονομάζεται επίσης «πρόβλημα-αντίδραση-λύση». Πρώτα δημιουργείτε ένα πρόβλημα, μια «έκτακτη κατάσταση» για την οποία μπορείτε να προβλέψετε ότι θα προκαλέσει μια συγκεκριμένη αντίδραση του κοινού, ώστε το ίδιο να ζητήσει εκείνα τα μέτρα που εύχεστε να το κάνετε να αποδεχτεί. Για παράδειγμα: αφήστε να κλιμακωθεί η αστική βία, ή οργανώστε αιματηρές συμπλοκές, ώστε το κοινό να ζητήσει τη λήψη μέτρων ασφαλείας που θα περιορίζουν τις ελευθερίες του. Ή, ακόμη: δημιουργήστε μια οικονομική κρίση για να κάνετε το κοινό να δεχτεί ως αναγκαίο κακό τον περιορισμό των κοινωνικών δικαιωμάτων και την αποδόμηση των δημοσίων υπηρεσιών.

3. Η τεχνική της υποβάθμισης

Για να κάνει κάποιος αποδεκτό ένα απαράδεκτο μέτρο, αρκεί να το εφαρμόσει σταδιακά κατά «φθίνουσα κλίμακα» για μια διάρκεια 10 ετών. Μ’ αυτόν τον τρόπο επιβλήθηκαν ριζικά νέες κοινωνικό-οικονομικές συνθήκες (νεοφιλελευθερισμός) στις δεκαετίες του 1980 και 1990. Μαζική ανεργία, αβεβαιότητα, «ευελιξία», μετακινήσεις, μισθοί που δεν διασφαλίζουν πια ένα αξιοπρεπές εισόδημα· τόσες αλλαγές, που θα είχαν προκαλέσει επανάσταση, αν είχαν εφαρμοστεί αιφνιδίως και βίαια.

4. Η στρατηγική της αναβολής

Ένας άλλος τρόπος για να γίνει αποδεκτή μια αντιλαϊκή απόφαση είναι να την παρουσιάσετε ως «οδυνηρή αλλά αναγκαία», αποσπώντας την συναίνεση του κοινού στο παρόν, για την εφαρμογή της στο μέλλον. Είναι πάντοτε πιο εύκολο να αποδεχτεί κάποιος αντί μιας άμεσης θυσίας μια μελλοντική. Πρώτ’ απ’όλα, επειδή η προσπάθεια δεν πρέπει να καταβληθεί άμεσα. Στη συνέχεια, επειδή το κοινό έχει πάντα την τάση να ελπίζει αφελώς ότι «όλα θα πάνε καλύτερα αύριο» και ότι μπορεί, εντέλει, να αποφύγει τη θυσία που του ζήτησαν. Τέλος, μια τέτοια τεχνική αφήνει στο κοινό ένα κάποιο χρονικό διάστημα, ώστε να συνηθίσει στην ιδέα της αλλαγής, και να την αποδεχτεί μοιρολατρικά, όταν κριθεί ότι έφθασε το πλήρωμα του χρόνου για την τέλεσή της.
5. Η στρατηγική του να απευθύνεσαι στο κοινό σαν να είναι μωρά παιδιά
Η πλειονότητα των διαφημίσεων που απευθύνονται στο ευρύ κοινό χρησιμοποιούν έναν αφηγηματικό λόγο, επιχειρήματα, πρόσωπα και έναν τόνο ιδιαιτέρως παιδικό, εξουθενωτικά παιδιάστικο, σαν να ήταν ο θεατής ένα πολύ μικρ ό παιδί ή σαν να ήταν διανοητικώς ανάπηρος. Όσο μεγαλύτερη προσπάθεια καταβάλλεται να εξαπατηθεί ο θεατής, τόσο πιο παιδιάστικος τόνος υιοθετείται από τον διαφημιστή. Γιατί; «Αν [ο διαφημιστής] απευθυνθεί σε κάποιον σαν να ήταν παιδί δώδεκα ετών, τότε είναι πολύ πιθανόν να εισπράξει, εξαιτίας του έμμεσου και υπαινικτικού τόνου, μιαν απάντηση ή μιαν αντίδραση τόσο απογυμνωμένη από κριτική σκέψη, όσο η απάντηση ενός δωδεκάχρονου παιδιού». Απόσπασμα από το «Όπλα με σιγαστήρα για ήσυχους πολέμους»
6. Η τεχνική του να απευθύνεστε στο συναίσθημα μάλλον παρά στη λογική
Η επίκληση στο συναίσθημα είναι μια κλασική τεχνική για να βραχυκυκλωθεί η ορθολογιστική ανάλυση, επομένως η κριτική αντίληψη των ατόμων. Επιπλέον, η χρησιμοποίηση του φάσματος των αισθημάτων επιτρέπει να ανοίξετε τη θύρα του ασυνείδητου για να εμφυτεύσετε ιδέες, επιθυμίες, φόβους, παρορμήσεις ή συμπεριφορές…
7. Η τεχνική του να κρατάτε το κοινό σε άγνοια και ανοησία
Συνίσταται στο να κάνετε το κοινό να είναι ανίκανο να αντιληφθεί τις τεχνολογίες και τις μεθοδολογίες που χρησιμοποιείτε για την υποδούλωσή του. «Η ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχεται στις κατώτερες κοινωνικές τάξεις πρέπει να είναι πιο φτωχή, ώστε η τάφρος της άγνοιας που χωρίζει τις κατώτερες τάξεις από τις ανώτερες τάξεις να μη γίνεται αντιληπτή από τις κατώτερες». Απόσπασμα από το «Ὀπλα με σιγαστήρα για ήσυχους πολέμους».

8. Η τεχνική του να ενθαρρύνεις το κοινό να αρέσκεται στη μετριότητα

Συνίσταται στο να παρακινείς το κοινό να βρίσκει «cool» ό,τι είναι ανόητο, φτηνιάρικο και ακαλλιέργητο.

9. Η τεχνική του να αντικαθιστάς την εξέγερση με την ενοχή

Συνίσταται στο να κάνεις ένα άτομο να πιστεύει ότι είναι το μόνο υπεύθυνο για την συμφορά του, εξαιτίας της διανοητικής ανεπάρκειάς του, της ανεπάρκειας των ικανοτήτων του ή των προσπαθειών του. Έτσι, αντί να εξεγείρεται εναντίον του οικονομικού συστήματος, απαξιώνει τον ίδιο τον εαυτό του και αυτο-ενοχοποιείται, κατάσταση που περιέχει τα σπέρματα της νευρικής κατάπτωσης, η οποία έχει μεταξύ άλλων και το αποτέλεσμα της αποχής από οποιασδήποτε δράση. Και χωρίς τη δράση, γλιτώνετε την επανάσταση!..

10. Η τεχνική του να γνωρίζεις τα άτομα καλύτερα από όσο γνωρίζουν τα ίδια τον εαυτό τους

Στη διάρκεια των τελευταίων πενήντα ετών, οι κατακλυσμιαία πρόοδος της επιστήμης άνοιξε μια ολοένα και πιο βαθειά τάφρο ανάμεσα στις γνώσει του ευρέως κοινού και στις γνώσεις που κατέχουν και χρησιμοποιούν οι ιθύνουσες ελίτ. Χάρη στη βιολογία, τη νευροβιολογία και την εφαρμοσμένη ψυχολογία, το «σύστημα» έφτασε σε μια εξελιγμένη γνώση του ανθρώπινου όντος, και από την άποψη της φυσιολογίας και από την άποψη της ψυχολογίας. Το σύστημα έφτασε να γνωρίζει τον μέσο άνθρωπο καλύτερα απ’όσο γνωρίζει ο ίδιος τον εαυτό του. Αυτό σημαίνει ότι στην πλειονότητα των περιπτώσεων, το σύστημα ασκεί έναν πολύ πιο αυξημένο έλεγχο και επιβάλλεται με μια μεγαλύτερη ισχύ επάνω στα άτομα απ’όσο τα άτομα στον ίδιο τον εαυτό τους..
makeleio.gr

Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012

ΚΛΟΠΗ ΜΕΛΙΣΣΩΝ ΑΠΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΠΟΞΗΡΑΘΕΙΣΑΣ ΛΙΜΝΗΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

  Την Παρασκευή το βράδυ 20-21 Ιουλίου εκλάπησαν 30 κυψέλες διόροφες, χρώματος άσπρου, με πυροσφράγιση  EL 59-426  στις κινητές βάσεις , ξύλινες και πλαστικές , στα πατώματα, στις γονοφωλιές, εσωτερικά στα καπάκια, στα πλαίσια, γενικώς παντού...
  Τα μελίσσια ήταν στον ανάχωμα δίπλα στο ποτάμι Λουδία, από την γέφυρα του Λουδία, 2 χιλιόμετρα,  με κατεύθυνση από Γιαννιτσά προς Κρ.Βρύση.
  Υπάρχει αμοιβή τηλ. ΝΊΚΟΣ 6937 196302,23820 25160

ΠΛΑΙΣΙΑ ΝΤΑΝΤΑΝΤ ΣΕ ΚΥΨΕΛΗ ''ΠΕΛΛΑ'' ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ -Β

 Κάνοντας την κλασσική επιθεώρηση σε μια από τις κυψέλες ''ΠΕΛΛΑ'' με πλαίσια Νταντάντ(DADANT FRAMES), σε διαφορετική κυψέλη απο την προηγούμενη επιθεώρηση, τα αποτελέσματα ήταν πολύ καλά:
  • 8 πλαίσια γόνου σε πλαίσια Νταντάντ 28,50 εκ
  • πολύ καλή γέννα από νέα βασίλισσα που άρχισε να γεννά 27/05/2012, 
  • τα μέλια είναι πενιχρά


 νέου τύπου κυψέλη με μισό πάτωμα!!!

ΠΛΑΙΣΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΤΥΠΟΥ TECNOSET BEE ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ..

 Δοκίμασα φέτος κάποια πλαίσια της εταιρίας TECNOSET BEE στα οποία το φύλλο κηρήθρας μπαίνει από πάνω συρταρωτά, το αποτέλεσμα είναι το παρακάτω...
 τόσο με γόνο.....

 όσο και με μέλι....

 σύγκριση πλαστικού και ξύλινου πλαισίου. Τα συμπεράσματα ποικίλα....

Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012

ΠΩΛΗΣΗ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ ΑΠΟ ΝΟΜΟ ΠΕΛΛΑΣ

Πωλούνται 40 μελίσσια από περιοχή Γιαννιτσών πληροφορίες κ Βιτάλης 6975 746655

Πρωτοπόρο πρόγραμμα γρήγορης απευαισθητοποίησης παιδιών με αλλεργία στα τσιμπήματα μέλισσας

Καλημέρα σας
Σας στέλνω ένα κείμενο για μία προσπάθεια που ξεκινάμε, ελπίζοντας ότι θα έχει ανταπόκριση, και θα βοηθήσουμε πολλές μελισσοκομικές οικογένειες. Πιστεύω να πετύχουμε αρκετά πράγματα με τη συνεργασία των μελισσοκόμων που επισκέπτονται τα γραφεία σας. Αν είναι εύκολο, θα ήθελα να διανεμηθεί στα κέντρα μελισσοκομίας, στους μελισσοκομικούς συνεταιρισμούς και να αναρτηθεί σε κάποιο χώρο ανακοινώσεων των κέντρων, ώστε να ενημερωθούν οι μελισσοκόμοι.
 
Με αυτό επιδιώκουμε αρχικά στο να γίνει μία πανελλήνια καταγραφή των περιπτώσεων αλλεργίας στα παιδιά, και σε δεύτερη φάση να βοηθήσουμε όσες οικογένειες θέλουν να προβούν σε ανοσοθεραπεία.
Θα ήταν χρήσιμο, εάν το παρακάτω κείμενο τύχαινε ανάλογης προβολής από εσάς και βέβαια αντίστοιχης ανταπόκρισης από τις μελισσοκομικές οικογένειες.
 
Με εκτίμηση
Σπύρος Σκαρέας
Τμήμα Αγορών Α' Ύλης 
ΑΤΤΙΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. 
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΙΤΤΑΣ ΑΕΒΕ
 Τηλ/Fax: 210 62 20 844
E-mail:    s.skareas@attiki-pittas.gr
 

Η Μελισσοκομική Εταιρεία μας θα ξεκινήσει συνεργασία με την Αλλεργιολογική Μονάδα του Νοσοκομείου Παίδων «Π.& Α.Κυριακού», σε ένα νέο πρωτοπόρο πρόγραμμα γρήγορης απευαισθητοποίησης παιδιών με αλλεργία στα τσιμπήματα μέλισσας. Ως γνωστόν, η αλλεργία στο κεντρί των μελισσών είναι ιδιαίτερα αυξημένη στα παιδιά των μελισσοκόμων, ως περισσότερο εκτεθειμένα στα τσιμπήματα.
 
Η ανοσοθεραπεία με τις συμβατικές μεθόδους διαρκούσε 5 χρόνια και απαιτούσε ένα εμβόλιο το μήνα, σε ειδικό ιατρείο. Η Αλλεργιολογική Μονάδα του Νοσοκομείου Παίδων «Π.& Α.Κυριακού» έχει αναπτύξει τα τελευταία 2 χρόνια πρωτόκολο διαδικασίας έναρξης σε παιδιά (από την ηλικία των 5 ετών) που διαρκεί μία ημέρα (για την ακρίβεια 5 ώρες!). Το πρωτόκολο αυτό έχει ανάλογη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα με οποιοδήποτε άλλο. Το βασικό του πλεονέκτημα, όμως, είναι η ευκολία και το κόστος. Αντί να έρχεται ο ασθενής κάθε εβδομάδα επί 3 μήνες στη Μονάδα έρχεται το πρωί και φεύγει το βράδυ. Επανέρχεται μετά από 15 ημέρες για αναμνηστική δόση και μετά, σε συνεργασία με τους συναδέλφους Αλλεργιολόγους της περιοχής του, μπορεί να συνεχίσει τους εμβολιασμούς μία φορά το μήνα κοντά στον τόπο διαμονής του. Αντί δηλαδή για τουλάχιστον 12-14 επισκέψεις στο Νοσοκομείο έχει επιτευχθεί η ολοκλήρωση της έναρξης σε 2-3, το πολύ, επισκέψεις.
 
 Η Μελισσοκομική Εταιρεία «Αττική – Πίττας», σε συνεργασία με τους ιατρούς,  αρχικώς έχει αναλάβει να συγκεντρώσει στοιχεία με ποιά και πόσα παιδιά (ηλικίας 4-18 ετών) είναι αλλεργικά στο τσίμπημα της μέλισσας. Αν είστε μελισσοκόμος και έχετε αλλεργικό (στο τσίμπημα μέλισσας) παιδί στην οικογένεια, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον γεωπόνο της εταιρείας μας, Σπύρο Σκαρέα (τηλ 210 6220844). Μπορείτε επίσης να δηλώσετε αν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στην διαδικασία ανοσοθεραπείας.
 
Στόχος είναι, μετά την καταγραφή, να εμβολιαστεί μεγάλος αριθμός παιδιών, ιδιαίτερα ευαίσθητων σε ενδεχόμενα τσιμπήματα υμενοπτέρων, με αποτελέσματα ιδιαίτερα σημαντικά στην ποιότητα ζωής αυτών και των οικογενειών τους, στην παραμονή τους στον τόπο τους και την ενασχόλησή τους με τη μελισσοκομία και τελικά τη μεσο-μακροπρόθεσμη ανάπτυξη του πολύ σημαντικού αυτού κλάδου της Ελληνικής Αγροτικής Παραγωγής.
 
 

Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012

Η ΣΙΘΩΝΙΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΑΣ-CORALLI STUDIOS

Το συγκρότημα Coralli Studios είναι μια νέα οικογενειακή επιχείρηση που εδρεύει στον Όρμο Παναγίας στην Σιθωνία Χαλκιδικής,

μόλις 100 χιλιόμετρα από την Θεσσαλονίκη και 300 μέτρα από την ομορφότερη και μεγαλύτερη παραλία της Χαλκιδικής την Τρανή Αμμούδα.

Η κατασκευή του κτηρίου ολοκληρώθηκε το 2010, υπερκαλύπτοντας τις προδιαγραφές του Ε.Ο.Τ. και με υψηλής ποιότητας υλικά. Αποτελείται από 14 ευρύχωρα Studios, ικανά να καλύψουν τις ανάγκες σας.

Φιλοδοξία μας είναι η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών τουρισμού και αναψυχής γιατί πιστεύουμε ότι έτσι πρέπει να είναι οι διακοπές σας


Coralli Studios

Διεύθυνση:
Ormos Panagias
Sithonia
Halkidiki
63088
Hellas

Τηλέφωνο: +302375110016, +302375031743
Fax: +302375031743
Αριθμός Κινητού Τηλεφώνου: +306977606208
http://www.coralli-studios.gr

Πληροφορίες: Thessaloniki: +302310908894
+306977817232

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

 Οι φωτογραφίες είναι από ενα πολύ καλό φίλο μελισσοκόμο από την Γερμανία.
 Κερασιές παντού...
 σαν σαπούνι!!!
 εργαστήριο παραγωγής κυψελών


η παλια και σπάνια μαυρη μέλισσα της Γερμανίας

ΠΩΛΗΣΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ:

        ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ: email:
  ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ 23820-83143, 6974 562445 ΜΕΛΙ ,ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ ,ΓΥΡΗ  
ΜΕΛΙ ΠΑΙΚΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΑΧΩΝΑ 2391-053389,6976-004145 ΜΕΛΙ ,ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ ,ΓΥΡΗ, ΠΡΟΠΟΛΗ, ΚΕΡΑΛΟΙΦΗ meli_apostolidis@yahoo.gr
  ΑΡΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΑΝΥΔΡΟ 23810-97263,6977-333606 ΜΕΛΙ ,ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ ,ΓΥΡΗ  
  ΓΙΑΓΚΟΥΛΑ ΦΑΝΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ 23820-29170 ΜΕΛΙ ,ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ ,ΓΥΡΗ  
BIO-ΜΕΛΩΔΙΑ ΓΙΑΛΑΜΠΟΥΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ 23820-24604,6977027612 ΜΕΛΙ ,ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ ,ΓΥΡΗ, ΠΡΟΠΟΛΗ, ΚΕΡΑΛΟΙΦΗ  
  ΓΙΑΛΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Ν.ΠΕΛΛΑ 23820-31115,6975-708759 ΜΕΛΙ ,ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ ,ΓΥΡΗ  
  ΓΚΙΚΟΥΔΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Ν.ΠΕΛΛΑ 23820-32689, 6976087532 ΜΕΛΙ ,ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ ,ΓΥΡΗ  
  ΓΚΙΛΙΓΙΤΣΚΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΛΥΒΙΑ 23810-61031,6972 035 124 ΜΕΛΙ   
  ΚΑΜΠΟΥΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑ Π.ΠΕΛΛΑ 23820-33010,6974377254 ΜΕΛΙ ,ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ ,ΓΥΡΗ  
  ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ   2382020681,6944 821694 ΜΕΛΙ ,ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ ,ΓΥΡΗ  
  ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΔΙΑΛΕΚΤΗ ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ 23820-26038,6976 09 51 38 ΜΕΛΙ ,ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ ,ΓΥΡΗ  
  ΜΗΤΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ 23820-25904,20709 6946 153541 ΜΕΛΙ   
  ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΑΛΑΤΑΔΕΣ 23820-43119,6973-35 49 41 ΜΕΛΙ ,ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ ,ΓΥΡΗ  
  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΚΡ.ΒΡΥΣΗ 23820-61240, 6937 030 407 ΜΕΛΙ ,ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ ,ΓΥΡΗ  
  ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ   23820-52166,6976 850 877 ΜΕΛΙ ,ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ ,ΓΥΡΗ  
BIO-ΑΝΘΙΜΕΛΟ ΣΙΓΚΟΥΔΗΣ ΑΝΘΙΜΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ 6937-47 53 57 ΜΕΛΙ ,ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ ,ΓΥΡΗ, ΠΡΟΠΟΛΗ, ΚΕΡΑΛΟΙΦΗ biobeeproducts@yahoo.gr
  ΣΩΤΗΡΑΚΟΓΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ   2310701219 6973 088 478 ΜΕΛΙ ,ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ ,ΓΥΡΗ  
  ΤΟΥΒΛΑΤΖΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ 23820-29643,6937 15 49 49 ΜΕΛΙ   
  ΤΣΙΠΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ 23820-25160,6937 19 63 02 ΜΕΛΙ ,ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ ,ΓΥΡΗ  

Κυριακή, 15 Ιουλίου 2012

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ-ΕΝΑ ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ......

 Το Αλφάβητο της Αλήθειας είναι μια σειρά ντοκιμαντέρ, αποτελούμενο από 24 κεφάλαια μικρού και μεγάλου μήκους. Διατίθεται δωρεάν στο internet καθαρά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο. Η σειρά δεν ασχολείται με θεωρίες συνομωσίας αλλά με γεγονότα. Είναι μια συλλογή πληροφοριών, αποσπασμάτων ντοκιμαντέρ, σεμιναρίων και ερευνών, Ελλήνων και ξένων ανεξάρτητων και μη ερευνητών, δημοσιογράφων, utubers και bloggers. Στηρίξτε την προσπάθεια ενημέρωσης, με δημοσίευση των επεισοδίων όσο μπορείτε. Να είστε καλά...


ΕΝΕΛΕ - Εισαγωγή - Το Αλφάβητο της Αλήθειας

ΕΝΕΛΕ - Το Αλφάβητο της Αλήθειας - Trailer 2

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=dSiekOEXZTg

β. - Ιλλουμινάτοι (updated)

 

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=bC-eFY-87k0

ε. - Νέα Παγκόσμια Τάξη (updated)

 

ζ. - Η απάτη ΔΝΤ και τραπεζώνη. - Διαίρει και βασίλευε


η.- θ. - Διαίρει και βασίλευε (remake)

κ. - Η απάτη της κλιματικής αλλαγής (HD)

ΜΑΣΟΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ (ΚΟΜΜΑΤΑ+ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ) - ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ~ΞΥΠΝΑ!

Η Ιστορία των Ροτσιλντ


ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ

Κυριακή, 8 Ιουλίου 2012

ΚΥΨΕΛΕΣ DADANT 32 εκατοστών σε 8 αρες ΚΥΨΕΛΕΣ

 Μερικές μέρες μετά , με αφορμή την ανάρτηση μου για την κυψέλη Νταντάντ, είχα ένα πολύ ενδιαφέρον τηλεφώνημα από ένα νέο μελισσοκόμο ο οποίος δουλεύει τα πλαίσια Dadant εδώ και αρκετά χρόνια, πάνω από 5 έτη, με 32 εκατοστά καθαρό βάθος και όχι 28,50 εκ. που είναι οι κανονικές διαστάσεις και

 8 ΠΛΑΙΣΙΑ!!!

ΝΑΙ, ΚΑΛΑ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ!!!

η  ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!!!! συγκυριακά, μίλησα με τον πολύ καλό φίλο μελισσοκόμο, Κύρο Γρανάζη στις μελισσοκομικές κατασκευές και σε οτιδήποτε καινούργιο, Κώστα ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ο οποίος σε ρόλο ανταποκριτή και φωτορεπόρτερ!!!, έπραξε τα δέοντα, Κώστα σε ευχαριστώ,

και ανακάλυψε από κοντά έναν πολύ ενδιαφέρων,ευγενή μελισσοκόμο, τον Γεωργιάδη Κώστα τηλ 6973777865(ανάρτηση του τηλεφώνου του μετα από δική του άδεια),

 ο οποίος θα είναι τιμή μου να τον γνωρίσω το συντομότερο από κοντά,

 και εντυπωσιάστηκε από τις κυψέλες "καμινάτες" ή "καμινάδες'' όπως τις ονομάζει.


Στην ενασχόληση με την μελισσοκομία, ιδιαίτερα μετά την δημιουργία αυτού του ιστολογιού, είχα την τύχη, την τιμή και την ευτυχία να γνωρίσω κάποιους απο κοντά και κάποιους από μακριά, μελισσοκόμους και προπάντων ανθρώπους με εξαιρετικούς χαρακτήρες που σπάνια συναντάς,

 μελισσοκόμοι ''που πετούσαν'' στον αέρα καλύτερα από μέλισσες,

 ''ταξίδευαν'' στην θάλασσα καλύτερα από τα δελφίνια,

 ''όργωναν'' την ελληνική επικράτεια καλύτερα από το καλύτερο αλέτρι,

 ''πετούσαν'' στις ηλεκτρονικές συχνότητες καλύτερα από το κάθε πετούμενο,

γνωρίζουν την κυψέλη καλύτερα απο το καλύτερο ''παπί ''

καλύτερα και από το καλύτερο ''φωτοβολταικό'' , ''στεγανά και τσιμούχες'', ''ενοικιαζώμενα παλάτια'',

καλύτερα και από την Αγία Γραφή,

καλύτερα απο το καλύτερο πανεπιστημιακό βιβλίο του χώρου

καλύτερα  από τα βιβλία των Μαθηματικών.

καλύτερα το έλατο από τους ορείνους μελισσοκόμους της Πίνδου και της Πελλοπονήσου,

καλύτερα από κάθε μελισσόκομο στο Πήλιο,

καλύτερα και από την πιο ''άγρια μέλισσα'', ''γαλιφιανή μέλισσα'',

καλύτερα από ''Λυρική σκηνή''

καλύτερα από την καλύτερη ''πίτσα''

καλύτερα από το κάθε βομβίνο,

καλύτερα από κάθε πλαστικό καλούπι,

νέους μελισσοκόμους από Κομοτηνή( μάστορες στο ωραίο κόκκινο κρασί), από Ρόδο, από Λήμνο, από Κέρκυρα, από Ηλεία,. από Πάτρα, από Καλαμάτα, από Κάλυμνο, Λέρο, Ψαρά, Σαντορίνη, Καβάλα, 'Εδεσσα, Σέρρες,...

και αμέτρητους άλλους, πνευματικούς μέντορες μου , στην  γνωριμία με αυτό το έντομο το οποίο ερωτεύωμαι καθημερινά όλο και περισσότερο,

Ευχαριστώ τον Θεό, γι αυτή την τύχη....

Καλό Καλοκαίρι σε όλους .......

Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

ΠΩΛΗΣΗ ΜΕΛΙΣΣΩΝ ΑΠΟ ΝΟΜΟ ΠΕΛΛΑΣ

Πωλούνται 35 μελίσσια απο το χωριό Γυψοχώρι Γιαννιτσών πληροφορίες 6948 076525.

Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

Κλοπή Μελισσιών


Το πρώτο 15θήμερο του Ιούνη στην περιοχή Κρανιά Αριδαίας
κλάπηκαν 23 διώροφα μελίσσια με κωδικό EL-64-382
από το Μελισσοκόμο Γιάννη Μουρμούρη τηλ. 6977.914.537.
 
 

ΤΑΧΥΡΡΥΘΜΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΛΛΑΣ ΑΠΟ 9-11 / 07 /2012      26-6-2012


Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ


      Για τα μελισσοκομικά φυτά-τροφοδοσία των μελισσοσμηνών καθώς και για την βασιλοτροφία-παραγωγή βασιλικού πολτού θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να μάθουν επαγγελματίες και ερασιτέχνες Μελισσοκόμοι της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.
      Επιπλέον θα εκπαιδευτούν στις μεθόδους αντιμετώπισης των κυριότερων εχθρών και ασθενειών των μελισσών, μέσω της ταχύρρυθμης  εκπαίδευσης που θα υλοποιήσει ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σκύδρας.
   Η εκπαίδευση θα είναι τριήμερη από Δευτέρα 9/7 έως Τετάρτη 11/7/2012, συνολικής διάρκειας 15 ωρών και θα πραγματοποιηθεί πρωινές ώρες 9 π.μ. έως 2 μ.μ.
  Η ταχύρρυθμη εκπαίδευση θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του  ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σκύδρας ( πρώην ΚΕΓΕ) στο 2Ο χιλιόμετρο Μαυροβούνι-Έδεσσας.
  Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους γεωπόνους του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σκύδρας κ.Σιδηρόπουλο Μιχαήλ και κ. Θεοχαρόπουλο Ιωάννη στο τηλ. 2381089483.