Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937 47 53 57,6977 027612E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentariesΜακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD

Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010

ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΚΑΠΑΚΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ ΣΙΡΟΠΙΟΥ

Προχθές έλαβα ένα πολύ χρήσιμο δώρο από ένα όχι απλά φίλο αλλά αδελφό, από εκείνους που είχα την ευτυχία και τύχη να γνωρίσω μέσα από τον χώρο της μελισσοκομίας, από όλη την Ελλάδα.

Τρίτη, 27 Απριλίου 2010

ΙΜΒΕΡΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΣΑΚΧΑΡΑ =ΜΕΛΙ?

Σοκαρισμένος, αηδιασμένος και προβληματισμένος από τους παρακάτω διάλογους σε κατάστημα μελισσοκομικών εφοδίων:


-Τάισε το όσο θέλεις και όποτε θέλεις, ΔΕΝ ΑΝΙΧΝΕΥΕΤΑΙ, στο μέλι.
-Μα, είσαι σοβαρός? Είναι καθαρή νοθεία.
-Δεν ανιχνεύεται σου λέω!! Ο ...... έχει πάρει 2 τόνους πέρυσι.

-Τάισε τα!! και τα 1500 μελίσσια!!

-μα…

-εγώ(γνωστή εταιρία) θα στο πάρω με 2,8 ευρώ το κιλό!!!(και τους 35 τόννους μέλι).

Η απεγνωσμένη προσπάθεια του πωλητή γνωστής εταιρίας μελισσοκομικών εφοδίων που πουλάει ιμβερτοποιημένα σάκχαρα για χρήση μέσα στην περίοδο έντονης νεκταροέκκρισης!

Τί είναι τα ιμβερτοποιημένα σάκχαρα?

Η διάσπαση (υδρόλυση) της σουκρόζης( σακχαρόζης)-δισακχαρίτης, συστατικό της ζάχαρης, σε μονοσακχαρίτες φρουκτόζη(δεξτρόζη) και γλυκόζη.

Τα ιμβερτοποιημένα σάκχαρα είναι πιο γλυκά(1,3 φορές) από την απλή σάκχαρη, είναι υγρά και λιγότερο επιρρεπή στην κρυστάλλωση.

Η υδρόλυση αυτή μπορεί να γίνει:

  • με θέρμανση υδατικού διαλύματος σακχαρόζης σε 50-60 C.
  • πιο συχνά με καταλύτες όπως η ιμβερτάση, χυμός λεμονιού(κιτρικό οξύ)!!!

Ιμβερτοποιημένο σάκχαρο μπορεί να γίνει πολύ εύκολα με την προσθήκη 1 γραμμαρίου κιτρικού ή ασκορβικού οξέος ή 10 ml χυμό λεμονιού σε 1 κιλό ζάχαρη!!!! και φυσικά νερό.


Το μίγμα βράζει για 20 λεπτά!!

Σιρόπι ιμβερτοποιημένου σακχάρου που μπορεί να παραχθεί χωρίς τη χρήση οξέων ή ενζύμων με θέρμανση: δύο μέρη κρυσταλλική σακχαρόζη και ένα μέρος νερό σιγοβράσει για πέντε έως επτά λεπτά θα μετατρέψει μία μέτρια μερίδα σε ιμβερτοσάκχαρο.

Τόσο απλά. Από ότι καταλαβαίνετε εδώ δεν εξασκούμε μελισσοκομία αλλά ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!

Υπάρχει ένα καίριο ερώτημα που απασχολεί τον χώρο !!!

Κατά πόσο τα μέλια που πωλούνται παγκοσμίως από χώρες που παράγουν τεράστιες ποσότητες(χώρες Νότιας Αμερικής και Άπω Ανατολής)) είναι μέλια ή ιμβερτοσάκχαρα!!

Χημικά το μέλι και το ιμβερτοσάκχαρο είναι το ίδιο?

Η μόνη διαφορά είναι ότι το μέλι το κάνουν οι μέλισσες και το ιμβερτοσάκχαρο το κάνει ο… άνθρωπος!!!!!

Συνεχίζεται…


Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010

ΚΗΡΥΞΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΩΣ ΑΚΡΙΔΟΠΛΗΚΤΗΣ?

Εντομοκτόνο σε μικροκάψουλες
Επικίνδυνο για τις μέλισσες. Για να προστατέψετε τις μέλισσες και άλλα έντομα επικονιαστές μη χρησιμοποιείτε το προϊόν σε καλλιέργειες κατά την περίοδο της ανθοφορίας.
Έχει ταχύτατη αρχική δράση (Knock down) και μεγάλη υπολειμματική διάρκεια.Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε απόφαση της Νομαρχίας Πέλλας ,την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την οποία κηρύχτηκε η περιοχή από την Καλή Σκύδρας ,Άνυδρο, Μάνδαλο, Κρανιά ,Λιθαριά και άγνωστο μέχρι πού, ως Ακριδόπληκτη και θα υπάρξει πρόγραμμα ψεκασμών με KARATE, αφού δοθεί η απαραίτητη άδεια από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η ένσταση και η ανησυχία μας έγκειται στο γεγονός ότι σε αυτή την περιοχή άρχισε να μαζεύεται μεγάλος πληθυσμός μελισσοκόμων με χιλιάδες κυψέλες και θα κορυφωθεί η συγκέντρωση αυτή τις πρώτες μέρες του Μαΐου έως τα μέσα Ιουνίου, για την ανθοφορία του παλιουριού.

Θα προβούμε στις απαραίτητες επαφές τόσο με την Νομαρχία όσο και με το Υπουργείο, για διευκρίνηση των παραπάνω.

ΣΠΟΡΟΣ ΦΑΚΕΛΩΤΗΣ (PHACELIA TANACETIFOLIA)  • ΓΑΙΔΑΤΖΗΣ-ΑΡΝΙΣΣΑ ΠΕΛΛΑΣ 23810-31286
  • ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΟΥ ΓΕΝΟΒΕΦΑ- ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ-24630-21816
  • ΚΥΡΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΕΛΑΤΕΙΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ-22340-32012
  • ΜΑΝΘΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ-ΞΥΝΟ ΝΕΡΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ-23860-812444
  • ΜΑΝΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ-ΑΡΚΑΔΙΑ-6945-206710
  • ΜΠΑΚΑΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 23860-81463
  • ΓΥΨΟΧΩΡΙ ΠΕΛΛΑΣ 6948 076525
H φακελωτή, Facelia tanacetifolia, είναι ένα από τα κυριότερα μελισσοτροφικά φυτά και είναι ιδιαίτερα πολύτιμη, καθόσον μπορεί να δίδει παρατεταμένες ανθισμένες φυτείες και τότε που η έλλειψη λουλουδιών στη φύση δημιουργεί συνθήκες πείνας στην κυψέλη.

Η φακελωτή είναι ετήσιο ποώδες φυτό της οικογένειας των Hydrophyllaceae προσαρμοσμένο σε ξηροθερμικές συνθήκες. Το φυτό φθάνει ύψος 70 με 80 εκ. και καταλαμβάνει χώρο διαμέτρου περίπου 30 εκατοστών. Έχει φύλλα φτεροειδή, εναλλασσόμενα με χρώμα βαθύ πράσινο. Τα άνθη έχουν μακριούς στήμονες, είναι χρώματος μωβ και βρίσκονται σε ταξιανθίες στάχυ.

Η σπορά γίνεται ανάλογα με το πότε επιθυμούμε να υπάρχει ανθισμένη φυτεία φακελωτής για τις ανάγκες βοσκής των μελισσών μας. Η φυτεία αρχίζει να ανθίζει περίπου δύο μήνες από τη σπορά και η άνθιση διαρκεί επίσης δύο μήνες. Έτσι για να έχουμε ανθισμένη φακελωτή τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, οπότε είναι η καλύτερη εποχή αξιοποίησής της από τα μελίσσια, η σπορά πρέπει να γίνει Ιανουάριο - Φεβρουάριο. Για ανθισμένη φακελωτή μπορούν να γίνουν διαδοχικές σπορές από το Μάρτιο μέχρι το Μάιο.

Οι παραπάνω φυτείες φακελωτής, με ευνοϊκές καιρικές συνθήκες, μπορούν να μείνουν ξηρικές. Σε αντίθετη περίπτωση θα χρειαστούν ένα με δύο ποτίσματα. Στην περίπτωση όμως που χρειαζόμαστε ανθισμένες φυτείες το φθινόπωρο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, τότε η σπορά πρέπει να γίνει τον Ιούλιο. Στην περίπτωση αυτή το χωράφι και η φυτεία της φακελωτής χρειάζονται απαραίτητα πότισμα.

Η φακελωτή μπορεί να αναπτυχθεί σε όλα σχεδόν τα εδάφη, αλλά προτιμά και δίδει πολύ μεγαλύτερη παραγωγή σε εδάφη μέτρια, υγρά και ηλιόλουστα, δηλαδή τα χωράφια να έχουν μεσημβρινή έκθεση χωρίς εμπόδια που σκιάζουν τη φυτεία.

Το χωράφι προετοιμάζεται με τον συνήθη τρόπο και πριν από τη σπορά δέχεται ένα φρεζάρισμα. Ακολουθεί η σπορά, η οποία μπορεί να γίνει με σπαρτικές σίτου, κατάλληλα ρυθμισμένες ή με πνευματικές μηχανές. Για μικρές εκτάσεις η σπορά μπορεί να γίνει με το χέρι "στα πεταχτά". Η ποσότητα σπόρου που χρειάζεται είναι από 800 μέχρι 1.000 γραμμάρια το στρέμμα. Επειδή ο σπόρος είναι λεπτός, θα πρέπει να αναμειχθεί με 3-4 κιλά50 εκ. και σε βάθος 0,5 έως 2 εκατοστά, ανάλογα με τη μηχανική σύσταση του εδάφους. άμμο. Όταν η σπορά γίνεται μηχανικά, οι γραμμές σποράς απέχουν 35 εκ.

Ο σπόρος της ωριμάζει σε 60 ημέρες περίπου και πρέπει να αρδευτεί δύο τουλάχιστον φορές. Το ύψος του φυτού είναι 70 - 90 πόντους και η διάρκεια της ανθοφορίας 50 ημέρες.

Αποδίδει περίπου 40 κιλά μέλι το στρέμμα όταν χρησιμοποιείται ως μελιτογόνο φυτό.

Κυριακή, 25 Απριλίου 2010

ΕΠΕΙΓΟΝ: ΑΙΜΑ Ο ΑΡΝΗΤΙΚΟ

*Υπάρχει ένα παλικάρι 28 ετών στον Ευαγγελισµό που χρειάζεται 40 φιάλες
> αίµα. *
>
> *Σοßαρό ατύχηµα µε µηχανή, έχουν πειραχτεί ζωτικά όργανα. Τα στοιχεία
> είναι: *
>
> *Μερισιώτης Βαγγέλης
> Ευαγγελισµός ΜΕΘ2
> ώρες 8.30-14.00 και 15.00-19.00
>
> Χρειάζεται να κάνει µεταµόσχευση συκωτιού και πρέπει να ßρούµε αίµα
> αποκλειστικά οµάδας 'Ο αρνητικό'.
> Εάν µπορείτε ανακοινώστε το διότι έχει ζωή µία µε δύο εßδοµάδες.
> ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ. ΤΗΛ-ΦΑΞ :26210-35638 ΚΙΝ: 6944 434 559
> ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ Π Α Ν Τ Ο Υ, 1 ΛΕΠΤΟ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ.*
>

Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010

Ο ΗΛΙΟΣ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΔΑΜΕ ΠΟΤΕ!!!Το πρώτο βίντεο μεταδόθηκε στις 30 Μαρτίου και παρακολουθεί μια σχετικά μικρή έκρηξη στην επιφάνεια του Ήλιου. Η κάμερα κατέγραψε την υπεριώδη ακτινοβολία που εκπέμπει το ιονισμένο αέριο ήλιο σε θερμοκρασία γύρω στους 50.000 βαθμούς Κελσίου


Το επόμενο βίντεο ξεκινά με το μαγνητόγραμμα του Ήλιου, δηλαδή ένα χάρτη του μαγνητικού πεδίου, και συνεχίζει με εικόνες που ελήφθησαν σε επτά επιμέρους μήκη κύματος. Η βιντεοσκόπηση σε ένα τόσο μεγάλο εύρος θερμοκρασιών ακτινοβολίας «θα απαντήσει σημαντικά ερωτήματα για τη θερμοκρασία και τη δομή ενέργειας της ηλιακής ατμόσφαιρας».Το τρίτο βίντεο παρακολουθεί τις γραμμές του μαγνητικού πεδίου γύρω από μια ηλιακή κηλίδα. Οι περιοδικοί αυτοί σχηματισμοί είναι περιοχές χαμηλής θερμοκρασίας που δημιουργούνται από διαταραχές των μαγνητικών γραμμών και σχετίζονται με τις λεγόμενες ηλιακές εκλάμψεις που στέλνουν διάπυρο υλικό μέχρι τη Γη.

Τρίτη, 20 Απριλίου 2010

Ο Αξεπέραστος Έλληνας Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή


Υπάρχει η τσόντα της Τζούλιας, υπάρχει ο χωρισμός της Μενεγάκη, υπάρχει το διαζύγιο του Μικρούτσικου, υπάρχουν χίλια δυο σαχλά πράγματα να ασχοληθεί κανείς...

Υπάρχει όμως και η παρακάτω δήλωση:

«Κύριοι, ζητήσατε να σας απαντήσω σε χίλια δυο πράγματα, κανείς σας όμως δεν θέλησε να μάθει ποιος ήταν ο δάσκαλός μου, ποιος μου έδειξε και μου άνοιξε τον δρόμο προς την ανώτερη μαθηματική επιστήμη, σκέψη και έρευνα. Και για να μην σας κουράσω, σας το λέω έτσι απλά, χωρίς λεπτομέρειες, ότι μεγάλος μου δάσκαλος υπήρξε ο αξεπέραστος Έλληνας Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή, στον οποίο, εγώ προσωπικά, αλλά και η μαθηματική επιστήμη, η φυσική, η σοφία του αιώνα μας, χρωστάμε τα πάντα»

Η δήλωση ανήκει στον Άλμπερτ Αϊνστάιν.

Για τον Καραθεοδωρή, δεν μας μίλησε κανείς στο σχολείο. Φαίνεται ότι η Ελλάδα έχει την πολυτέλεια να ξεχνά τέτοιους Έλληνες...

Ας αναλάβουμε λοιπόν εμείς οι ίδιοι τις ευθύνες μας. Ας διαλέξουμε εμείς με ποια Ελλάδα θα ασχολούμαστε και ίσως τότε να είμαστε περήφανοι για πολλούς λόγους που είμαστε Έλληνες κι όχι μονάχα για τα πολεμικά έπη του 1821 και του 1940.

Ανοίξτε εδώ για να παρακολουθήσετε την πορεία ενός σπουδαίου ανθρώπου.

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%82_%CE%9A%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B8%CE%B5%CE%BF%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%AE#.CE.97_.CF.80.CE.B1.CE.B9.CE.B4.CE.B9.CE.BA.CE.AE_.CF.84.CE.BF.CF.85_.CE.B7.CE.BB.CE.B9.CE.BA.CE.AF.CE.B1Υπάρχει η Ελλάδα του Καραθεοδωρή, του Παπανικολάου, του Εl Greco και δεκάδων άλλων Ελλήνων που δεν βρήκαν θέση στα σχολικά βιβλία.

Δεν υπάρχει μόνο η Ελλάδα του Ψωμιάδη, του Καρατζαφέρη και των λοιπών Ελληναράδων...